Om mig

Baggrund

Fra klassisk skadesbehandling til professionel stemmebehandling

I 1991 startede jeg som massør med at behandle akutte skader og overbelastningsskader i bevægeapparatet – i første omgang med sportsfolk, hvor jeg blandt andet var tilknyttet Team Danmarks ishockeyhold.

Fire år senere blev jeg inviteret til at arbejde inden for teaterbranchen og behandlede skader hos dansere og skuespillere.

I 1997 begyndte jeg at arbejde med struben og halsen og bevægede mig gradvis fra klassisk skadesbehandling til professionel stemmebehandling, som jeg siden har specialiseret mig i.

I første omgang udviklede jeg min stemmebehandling til professionelle stemmebrugere. Senere viste behandlingsformen sig også at være effektiv i forhold til blandt andet nakke-, kæbe- og åndedrætsproblemer og dermed til en bredere patientgruppe. Jeg er i dag en af de førende i Europa på mit felt.

Metode

Pioner og specialist på feltet stemmebehandling

Min måde at arbejde med stemmen på er ny og utraditionel i den forstand, at struben er et område, massører og fysioterapeuter hidtil ikke har beskæftiget sig indgående med, og som der er blevet forsket meget lidt i inden for traditionel, klinisk behandling. Øre-næse-hals-lægernes, interesse er slimhinderne og i mindre grad muskler, bindevæv mv. Reumatologerne dækker området til og med kravebenet og nakken, mens selve kæbeleddet hører under tandlægerne.

Jeg bygger bro mellem de forskellige områder og behandler stemmen som helhed. Jeg kombinerer min erfaring med behandling af kæbe-, strube-, hals-, nakke- og åndedræts-relaterede muskler med min viden om brug af stemmen i al dens kompleksitet. Lydproduktionen sker i et sofistikeret samarbejde mellem blandt andet strube, kæbe- og pandehuler, åndedræt og støtte, som jeg undersøger og behandler som den helhed, det er.

Sådan gør jeg

Jeg bruger først og fremmest mine hænder til at diagnosticere og behandle med. Dvs. at jeg arbejder klinisk med mine hænder, vurderer med hænderne, masserer i dybden – og underviser, mens jeg behandler. Hvis jeg oplever væv, hvor der er en spænding, forklarer jeg, hvad det betyder for åndedrættet og stemmen. Når du går fra mig, har du derfor en klar fornemmelse af, hvad du selv kan gøre, og hvor du med fordel kan sætte ind for at løse det problem, du nu har.

Tværfagligt samarbejde i konsultationen

Ofte er en del af løsningen at lære en bedre stemmeteknik – og jeg giver hverken sang- eller taleundervisning. Jeg giver heller ikke mange regulære øvelser, som en klassisk fysioterapeut gør. Derfor er det ofte vigtigt at skabe et tværfagligt samarbejde for at løse problematikken. Gennem mange års arbejde har jeg etableret kontakt til en lang række behandlere (speciallæger, fysioterapeuter, sanglærere, talepædagoger, tandlæger m.fl.) og undervisere, som er de bedste på netop deres felt – og kan derfor hjælpe dig med at finde lige præcis de fagkompetencer, der skal til for at få løst din problematik helt.

Opstart

Inden første konsultation taler vi sammen i telefonen, hvor vi snakker om din situation og får afklaret dine behov, som jeg kommer med et løsningsforslag på. Jeg behandler ca. 50 % af både private og professionelle, skuespillere og sangere.

Kontakt mig gerne allerede i dag.